HÄR KAN DU LÄSA OM VERKSAMHETEN OCH DE UTBILDNINGSMÖJLIGHETER SOM JAG ERBJUDER FÖR DIG OCH DIN HÄST
• • • KURSER MED EXTERNA TRÄNARE 2024 • • •
ÅRETS kurs med frihetstränaren SUSANNE LOHAS, Tyskland!
Kursen går på Rotbrunna häst & kursgård to-fre 3-4/10 2024!
Susanne var här första gången i början av augusti 2018. En fantastisk clinic, där alla deltagare var överens om att detta måste göras om! 2019 års två clinics blev också väldigt fina lärtillfällen. Sedan kom corona....Men sedan 2022 har jag den stora lyckan att få ta emot henne här igen!
Susanne är mjuk, smart, pedagogisk och full av positiv energi! Hon bygger sin frihetsträning på Philippe Karls Ecole de Légèreté (där hon är utbildad tränare Level 2) och lägger vikt vid hästens bärighet och balans och välmående i träningen utifrån klassiska principer och modern forskning om biomekanik och inlärning. Varmt välkommen med din intresseanmälan. Max 8 platser! All undervisning sker på engelska, men Susanne talar mest kroppsspåk!
- Tana Ericson
• • • KURSER MED ULLA • • •
LEKTIONER I KOMMUNIKATION och FRIHETSDRESSYR, enskilt och i grupp:
Jag erbjuder gemensam träning och individuella lektioner på söndagar 12-15. Då kan du komma med egen häst, eller så finns möjlighet att hyra grundutbildad häst om du vill pröva på! Vi arbetar i en timmas grupper om två-tre ekipage eller individuellt.
Priser:
Frihetsdressyr ca 30 minuter på egen häst: 500 enskild lektion
Frihetsdressyr ca 60 minuter på egen häst: 400 delad lektion, 800 enskild lektion
Frihetsdressyr ca 60 minuter på hyrd häst: 750 delad lektion, 1000 enskild lektion
LEKTIONER I KOMMUNIKATION och FRIHETSDRESSYR i ditt eget stall
Jag åker ut och ger lektioner om ni är minst 3 max 6 ekipage. Max 10 mil från Stockholm. Pris enligt ök, resa tillkommer.
VECKOELEV
Vill du få en lugn men ändå intensiv start i ditt arbete med frihetsdressyr med din häst? Då kan du komma som veckoelev till mig! Måndag till fredag. Max 4 elever. Alla nivåer är välkomna. Det blir mycket lärande då vi kombinerar teori och praktik, tar del av varandras lektioner, samt att du får tillfälle att se på när jag tränar mina egna hästar och förklarar och svarar på frågor.
Du kan också komma som arbetande veckoelev (en lektion per dag) när som helst under året. Eller gör en kombo arbetande veckoelev och beställ extra lektioner. Hör av dig via kontaktformuläret för mer info!
Boende kan bokas på gångavstånd (inkl frukost) - kontakta Eva Hertz 070-4710901
Innehåll:
- 2 lektioner med häst per dag, en teorilektion per dag, fika ingår
- box/hage till din häst (vattenhink och eget foder medtages)
COACHNING, PERSONLIG UTVECKLING, RIDRÄDSLA M.M.
Hästen är en känslig avläsare av oss människor! I hästunderstödd coaching fungerar hästen som en spegel av känslor, men också som en katalysator för nya insikter om dig själv. Du behöver inte vara hästvan eller kunna rida, all samverkan sker på marken i lugn takt. I olika övningar tillsammans med hästen låter vi hästens reaktion på hur du bemöter den bli föremål för reflektioner över vem du är, och vad du vill utveckla hos dig själv.
Har du blivit rädd? Att drabbas av rädsla i samvaron med häst är inget ovanligt. Steg ett är att du accepterar att du är rädd och undersöker din rädsla. Tillsammans hittar vi sätt att i lugn och ro arbeta med de känslor du har tillsammans med din egen häst eller någon av mina.
Vill du bli coachad i din relation med din häst? Hitta nya vägar för er samvaro och bli mer medveten om vem du är för din häst och vem du vill vara för din häst? Vi arbetar tillsammans utifrån de mål som du formulerar efter ett första möte mellan dig, din häst och mig. Välkommen!
PRIS: enligt överenskommelse
UTBILDNING AV HÄST
All utbildning bygger på att det ska vara en positiv upplevelse för hästen. Här förekommer inte spända nosgrimmor och hjälptyglar eller dominerande tekniker. Vi gör upp en plan utifrån vad du har för mål med att lämna din häst här och du är med och är delaktig under utbildningen.
- Grundhantering
- Tolerans och miljöträning
- Grundträning för balans och bärighet
- Insittning
- Inridning
- Problemlösning
- Lastningsträning
FORSKNING
Jag ledde forskningsprojektet "Horse Cultures in Transition - Interaction and Ethics Between Human and Horse in Sweden and Poland". Projektet är finansierat av Östersjöstiftelsen pågick 2014-2019 och utöver mig har även filosoferna Jonna Bornemark och Petra Andersson (bekant hästfilosof och krönikör i Hippson) samt doktoranden Mari Zetterqvist Blokhuis arbetat med att undersöka hur olika teorier och praktiker runt hästen i vår samtid blir alltmer diversifierade och diskuterade. Vi utvecklar begreppet "hästsyn" för att fånga in vilka olika synsätt på hästen, dess natur, dess inlärningsförmåga och dess behov som är i omlopp, förhandling och konflikt. Läs mer om projektet här.